Полагане на плочки при нови или реновиране на стари балкони и тераси

Полагане на плочки при нови балкони и тераси. Изграждането и монтирането на облицовки от плочки на нови балкони и тераси изисква внимателно проектиране и изпълнение, за да се предотвратят често срещани проблеми като неравни подове, недостатъчна дренираща способност, непълна или неправилна хидроизолациона система, грешно оформяне на детайлите и т.н.

Системата за монтаж на Sika започва с хидроизолационен слой, който може да се нанася след 24 до 48 часа след полагането на подовата замазка. След това се нанася циментово лепило за плочки, което е специално разработено за използване върху открити площи на балкони и тераси, подложени на екстремни атмосферни условия. Циментовото лепило е гъвкаво, с високо съдържание на полимери, което му позволява да осигури поемане на топлинните деформации, предизвикани от честите температурни колебания в широк диапазон. Фугиращата смес също е гъвкава, като по този начин редуцира предаваните към основата напрежения, като същевременно запазва високата си механична якост и износоустойчивост. Водонепропускливостта на всички фуги с очаквани движения и свързващи фуги се гарантира от висококачествен полиуретанов уплътнител.

 1. Sikafloor®-100 Level  – саморазливна циментова замазка
 2. Sikalastic®-1 K - еднокомпонентен хидроизолационен състав на циментова основа
 3. Sika® SealTape F – гъвкава лента за хидроизолация на фуги
 4. SikaCeram®-225 – гъвкаво циментово лепило
 5. SikaCeram® CleanGrout-100 – циментова фугираща смес
 6. Sikaflex®-11 FC+ - многофункционално лепило и уплътнителПолагане на плочки при реновиране на стари балкони и терасиПроникването на вода по открити хоризонтални повърхности на балкони и тераси с теракотни и други видове плочки е често срещана причина за повреди и проблеми при множество сгради. Решенията, предоставени от Sika, позволяват бързото обновяване и модернизиране на тези зони.

След отстраняване на повредените плочки и почистване на фугиращата смес, повърхността се ремонтира и изравнява с циментовите разтвори на Sika. В един слой се нанася иновативен циментов състав за хидроизолиране и залепване на плочките, 2 в 1, идеален за употреба в зони, изложени на всички атмосферни условия. Това решение ви спестява значително време и намалява общата цена за труд. Системата завършва с гъвкава циментова фугираща смес за плочки, с висока механична якост и износоустойчивост и еластичен, полиуретанов уплътнител за всички свързващи фуги и фуки с очаквани движения.


 
 1. Sika® MonoTop, SikaGrout - ремонтни разтвори и Sikafloor® Level-30 - саморазливна циментова замазка
 2. SikaCeram®-500 Ceralastic
 3. Sika® SealTape – гъвкави ленти за хидроизолация на фуги
 4. SikaCeram®-225 – гъвкаво циментово лепило
 5. SikaCeram® CleanGrout-100 – циментова фугираща смес
 6. Sikaflex®-11 FC+ - многофункционално лепило и уплътнител

Вижте всички "Системни решения за полагане на плочки със SikaCeram® от ТУК