Полагане на плочки от мрамор, гранит и други видове естествен камък

Плочките от естествен камък са издържани във времето, елегантни довършителни материали, които никога не напускат модните тенденции.
Sika осигурява цялостна, нечувствителна към влагата система за мрамор, гранит и други плочки от естествен камък. Подовите замазки с хидравлично свързващо вещество, осигуряват висока якост на натиск и опън, бързо втвърдяване и много ниско свиване, като по този начин позволяват монтаж на плочките след ок. 24 - 48 часа. При материали от естествен камък, в системата на Sika се използва гъвкаво, циментово лепило за плочки, с високо съдържание на полимери и нисък модул на еластичност, редуциращо предаваните към основата напрежения. Плочките се фугират с гъвкава епоксидна фугираща смес с висока механична якост и износоустойчивост, в комбинация с трайно еластичен висококачествен силиконов уплътнител, специално разработен за естествен камък.


 

  1. SikaScreed®
  2. SikaCeram®-225 - гъвкаво циментово лепило за плочки
  3. SikaCeram® StarGrout Epoxy - епоксидна фугираща смес
  4. SikaHyflex®-355 + Sika Primer-3 N - Неутрален силиконов уплътнител за естествен камък, който не предизвиква омазняване + епоксиден грунд

Вижте всички "Системни решения за полагане на плочки със SikaCeram® от ТУК